Eindhoven wil Amsterdamse taferelen voorkomen en start 'bouwoffensief': 1300 extra huizen

Gepubliceerd op: 20 12 2017 13:33:52 | Bron: Omroep Brabant

EINDHOVEN - Eindhoven wil volgend jaar 1300 extra huizen bouwen. In de jaren daarna wil de stad jaarlijks drieduizend extra huizen bouwen. Dit maakte de gemeente woensdag bekend. Op deze manier wil de gemeente oververhitting van de woningmarkt tegengaan. “We willen hier geen Amsterdamse taferelen”, zegt wethouder Yasin Torunoglu.

Hij kondigde woensdag het Eindhovense ‘bouwoffensief’ aan. In eerste instantie richt de gemeente zich op de bouw van goedkopere huur- en koopwoningen in de stad.

De markt voor koopwoningen baart op dit moment volgens Torunoglu de meeste zorgen. "Je ziet de prijzen stijgen, de verkoopsnelheid neemt toe en starters maken bijna geen kans. Als gemeente vinden we dat we alles op alles moeten zetten om te voorkomen dat hier een huizenbubbel ontstaat. We willen hier geen Amsterdamse taferelen."  Woensel-NoordDe 1300 nieuwe huizen zullen volgend jaar op vier plekken in de stad worden gebouwd. Dit bijvoorbeeld in Woensel-Noord, het gebied aan de Castilliëlaan waar het azc zat, en op het 'palleterrein' in Drents Dorp. De nu aangekondigde nieuwe huizen zijn extra. Ze komen bovenop de bouwplannen die Eindhoven al had, legt de wethouder uit. Zo hoopt Eindhoven te voorkomen dat er weer situaties ontstaan zoals voor de crisis. Toen mensen zich gedwongen voelden te overbieden. Waardoor ze vervolgens met te hoge hypotheeklasten kwamen te zitten.  

Steekwoorden voor Eindhoven wil Amsterdamse taferelen voorkomen en start 'bouwoffensief': 1300 extra huizen

eindhoven gemeente huizen extra hier taferelen wethouder zich koopwoningen woensel