Prins Philip maakt grap over 'terrorist' in Sandringham

Gepubliceerd op: 01 01 2018 13:53:28 | Bron: NOS

Prins Philip maakt grap over 'terrorist' in Sandringham
Prins Philip maakt grap over 'terrorist' in Sandringham

Prins Philip van Engeland heeft weer eens van zich laten horen met een gewaagde grap. Tijdens een wandeling gisteren naar de kerk in Sandringham wees hij naar een man met een lange rode baard en vroeg aan zijn beveiliger of dat een terrorist was.

Volgens omstanders was de prins zich ervan bewust dat zijn opmerking zou worden gehoord en was het als een grap bedoeld. De man met de baard stond samen met een vrouw en een kind te wachten bij de kerk en hoorde de opmerking ook. Hij zou in lachen zijn uitgebarsten.

De 96 jaar oude echtgenoot van koningin Elizabeth staat bekend om zijn voorkeur voor provocerende en soms ook racistische grappen. "Gooien jullie nog steeds speren naar elkaar?", vroeg hij bijvoorbeeld in 2002 aan een succesvolle Aboriginal-ondernemer in Australië.

Tijdens een bijeenkomst van het Wereld Natuur Fonds in China in 1986 maakte hij een opmerking over de Kantonese eetgewoonten: "Als het vier poten heeft en geen stoel is, twee vleugels heeft, vliegt, maar geen vliegtuig is en als het zwemt maar geen duikboot is, dan eten de Kantonezen het".

Ook zijn familieleden moesten het vaak ontgelden. "Als het geen scheten laat of hooi eet, is ze niet geïnteresseerd", zei hij ooit over zijn dochter prinses Anne en aan zijn vrouw zou hij bij haar kroning hebben gevraagd; "waar heb je die hoed vandaan?"

Eerder dit jaar maakte prins Philip bekend dat hij met pensioen ging. In augustus bezocht hij zijn laatste openbare bijeenkomst en ook is hij gestopt met zijn werk voor de honderden organisaties waarvan hij beschermheer was.

De Britse koninklijke familie brengt traditioneel de kerstdagen door op het landgoed Sandringham in het graafschap Norfolk. Dit jaar was prins Harry's verloofde Meghan Markle ook voor het eerst van de partij.

Steekwoorden voor Prins Philip maakt grap over 'terrorist' in Sandringham

prins heeft opmerking bijeenkomst bekend vrouw baard sandringham kerk vroeg