Asielzoeker 'verstopt' zich in vuilniszak, politie wil er niet meer over gebeld worden

Gepubliceerd op: 15 01 2018 14:46:30 | Bron: Omroep Brabant

TILBURG - Een uitgeprocedeerde asielzoeker die zich in het centrum van Tilburg ‘verstopt’ in een vuilniszak houdt de gemoederen bezig. De politie verzoekt mensen niet meer te bellen over de man.

Volgens het politieteam Tilburg-Centrum is de man te vinden rondom het Wilhelminapark en moet hij Nederland verlaten. Hij zou nergens aan meewerken. “Hij weigert alle hulp”, schrijven de agenten op Facebook. 

Boze reactiesMensen reageren ontstemd op het bericht van de politie. “Ik snap niet waarom ik hiervoor de politie niet mag bellen. Deze persoon zit in een vuilniszak, zo iemand heeft toch hulp nodig. Uitgeprocedeerd of niet”, schrijft iemand. 

“Regels zijn een middel, geen doel. Dat de persoon uitgeprocedeerd is mag geen reden zijn om hem aan zijn lot over te laten”, schrijft een ander. Mensen vinden het niet alleen zielig, maar ook vervelend. "Heel fijn ja die beste man bivakkeert naast de speeltuin, waar kinderen horen te spelen, pist en schijt daar... Maar lekker laten zitten?!", schrijft vermoedelijk één van de buurtbewoners.

'Ga het hem zelf vragen'Een woordvoerder van de politie laat weten er niets over te kunnen zeggen ‘omdat het geen politiezaak is’. “Ik zou zeggen, ga het aan hem zelf vragen”, aldus de woordvoerder.

Steekwoorden voor Asielzoeker 'verstopt' zich in vuilniszak, politie wil er niet meer over gebeld worden

politie tilburg uitgeprocedeerd vinden hulp woordvoerder bellen persoon vuilniszak zeggen