Laatste bewoners Fort Oranje moeten versneld vertrekken

Gepubliceerd op: 16 01 2018 16:06:00 | Bron: Omroep Brabant

RIJSBERGEN - "We worden als honden behandeld", zegt Diana Weijers. Ze is een van de laatste bewoners op camping Fort Oranje die er met een zorgindicatie langer zou mogen blijven. Haar man, met een hartkwaal, heeft een brief gekregen dat hij voor 1 febuari de camping moet verlaten.

"Het is hier binnen net een slagveld in Syrië" Diana Weijers staat met een brief in haar hand bij de poort van camping Fort Oranje. Ze is zichtbaar geëmotioneerd. Volgens de brief, van de gemeente Zundert, zouden Diana en haar man de camping voor 1 februari moeten verlaten. De twee hebben een zorgindicatie en zouden daarom meer tijd krijgen om hun spullen te pakken. 'Meewerken'Haar man ligt nu met een hartkwaal in het ziekenhuis en Diana heeft de longziekte COPD. Het merendeel van de voormalige bewoners van Fort Oranje is de afgelopen maanden vertrokken. De resterende 100 bewoners hebben allemaal een zorgindicatie en zouden door de gemeente geholpen worden om een andere woonplaats te vinden. Voorwaarde is wel dat de bewoners moeten meewerken aan hun verhuizing.'Zelf zoeken'Louise Schneider van de gemeente Zundert zegt dat 56 bewoners afgelopen week een brief hebben gekregen dat ze per 1 maart de camping moeten verlaten. “Dat is om mensen te motiveren om in beweging te komen, anders gebeurt er niks” zegt Schneider. Een groot deel van de bewoners gaat naar het voormalige AZC klooster in Rijsbergen. Andere hebben zelf al woonruimte vonden. Het geval van Diana en haar man is een uitzondering zegt Schneider.

Burgemeester Leny Poppe van Zundert noemde Fort Oranje in de zomer van 2017 "een criminele woonwijk waar mensen onder erbarmelijke omstandigheden leven". Poppe kondigde toen aan dat de camping uiterlijk op 9 juni 2018 helemaal ontruimd moet zijn. De bewoners, met een zorgindicatie, die er nu nog zitten zouden dus nog even de tijd hebben. 

Steekwoorden voor Laatste bewoners Fort Oranje moeten versneld vertrekken

bewoners diana camping brief fort oranje zorgindicatie moeten gemeente rijsbergen