Wekdienst 3/7: Rutte ontvangt May en opnieuw zomerse dag

Gepubliceerd op: 03 07 2018 04:58:00 | Bron: NOS

Wekdienst 3/7: Rutte ontvangt May en opnieuw zomerse dag
Wekdienst 3/7: Rutte ontvangt May en opnieuw zomerse dag

Goedemorgen!

Het wordt opnieuw een zomerse dag met veel zon en het blijft droog. Op veel plaatsen temperaturen van tussen de 23 en 29 graden. Er waait een matige noordenwind, kracht 3 of 4.

Moet je de deur uit? Dit is het overzicht van de files en de situatie op het spoor.

Kinderen tot 14 jaar kunnen bij supermarktketen Aldi vanaf 1 oktober geen energiedrankjes meer kopen. Het is daarmee de eerste keten in Nederland die de verkoop van pepdrankjes beperkt. Enkele Britse supermarkten besloten jaren geleden al te stoppen met de verkoop van energiedrankjes aan kinderen.

Nu de twaalf Thaise jongens en hun trainer levend zijn gevonden in de grot waar ze al ruim een week vastzitten, is het de vraag: hoe komen ze weer veilig naar boven? Volgens de Belgische duiker Ben Reymenants, die betrokken is bij de reddingsactie in Thailand, is dat nog niet zo eenvoudig.

Want haast is geboden: als de jongens de komende dagen niet naar boven worden gehaald, moeten zij er namelijk nog maanden zitten. "Over 72 uur worden hevige stormen verwacht, waardoor de grot grotendeels onder water zal lopen", zei Reymenants gisteravond.

Komen ze voor die tijd niet uit de grot, dan moeten ze zeker drie maanden wachten totdat het waterpeil in de grot weer voldoende gezakt is. In dat geval worden er twee artsen naar de jongens gestuurd, die de jongens zullen verzorgen.

Bekijk hier de eerste beelden van de jongens in de grot:

Fijne dag!

Steekwoorden voor Wekdienst 3/7: Rutte ontvangt May en opnieuw zomerse dag

jongens grot weer energiedrankjes boven reymenants moeten verkoop eerste gezakt