Wekdienst 16/11: Nederland-Frankrijk en Merkel naar Chemnitz

Gepubliceerd op: 16 11 2018 05:54:00 | Bron: NOS

Wekdienst 16/11: Nederland-Frankrijk en Merkel naar Chemnitz
Wekdienst 16/11: Nederland-Frankrijk en Merkel naar Chemnitz

Goedemorgen! Bondskanselier Merkel peilt de stemming in het Oost-Duitse Chemnitz, waar afgelopen zomer rellen waren. En het Nederlands elftal speelt vanavond in de Nations League tegen Frankrijk.

Aan het begin van de dag kan er hier en daar mist of laaghangende bewolking zijn. In de loop van de ochtend lost dat op en wordt het bijna overal zonnig. Het wordt waarschijnlijk tussen de 8 en 11 graden. Ook dit weekend is het overwegend zonnig, maar kan het door de wind wel koud aanvoelen. Volgende week is er meer bewolking.

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de files en werkzaamheden en de situatie op het spoor.

Werkgevers en vakbonden hebben na een marathonoverleg geen akkoord bereikt over een nieuw pensioenstelsel. Het overleg begon gisteren om 21.00 uur en is de hele nacht doorgegaan. Woensdag bleek al dat een akkoord, na 7 jaar onderhandelen, binnen handbereik is.

Ook premier Rutte was aanwezig bij het overleg over de hervorming van het pensioenstelsel. Dat is vooral een kwestie tussen werkgevers en vakbonden, maar omdat aanpassingen in bijvoorbeeld de AOW-leeftijd een belangrijk thema zijn in de gesprekken schuift de premier aan.

De gesprekken gaan na het weekend verder.

Het Britse parlementslid Rees-Mogg was gisteren soms moeilijk verstaanbaar toen hij bij het parlement in Londen een persconferentie gaf over zijn poging om premier May af te zetten. De reden: een man met een blauwe hoed en een cape gemaakt van de Britse vlag schreeuwde met een megafoon continu 'stop brexit'.

Deze man is geen onbekende verschijning in Westminster. Het is Steve Bray uit Wales die sinds september 2017 dagelijks van 11.00 tot 18.00 uur bij het parlement staat te protesteren tegen brexit. Hij heeft er zijn beroep van gemaakt, zegt hij zelf. Bray probeert ook zo vaak mogelijk in beeld te komen en daar zijn televisieploegen niet altijd even blij mee.

Fijne dag!

Steekwoorden voor Wekdienst 16/11: Nederland-Frankrijk en Merkel naar Chemnitz

premier hier gesprekken britse overleg pensioenstelsel akkoord vakbonden parlement gemaakt