Wekdienst 17/11: Pakjesboot vaart binnen en extra opvang voor daklozen

Gepubliceerd op: 17 11 2018 06:56:24 | Bron: NOS

Wekdienst 17/11: Pakjesboot vaart binnen en extra opvang voor daklozen
Wekdienst 17/11: Pakjesboot vaart binnen en extra opvang voor daklozen

Goedemorgen! Sinterklaas komt vanmiddag aan in Nederland. En voor dak- en thuislozen in de vier grote steden gaat de winterkouderegeling in, zodat ze 's nachts niet op straat hoeven te slapen.

Vanochtend schijnt op de meeste plaatsen in Nederland de zon en ook de rest van de dag is er weinig bewolking. De temperatuur ligt tussen de 8 en 10 graden, maar door de wind ligt de gevoelstemperatuur een stuk lager. Morgen is er eveneens zon, maar waait het ook harder en kan het voelen alsof het vriest.

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de files en werkzaamheden en de situatie op het spoor.

Het Nederlands elftal heeft gisteravond in de Nations League een knappe 2-0 overwinning op Frankrijk geboekt. Oranje versloeg de wereldkampioen dankzij doelpunten van Georginio Wijnaldum en Memphis Depay.

Nederland kwam vlak voor rust met wat geluk op 1-0, nadat Wijnaldum de bal in de rebound binnenschoot. In de tweede helft drong Oranje Frankrijk bij vlagen ver terug, maar verzuimde het de genadeklap uit te delen. Pas in blessuretijd maakte Memphis Depay uit een penalty (met een panenka) de 2-0. Bondscoach Koeman noemde de prestatie van zijn team "exceptioneel goed".

Nog even nagenieten? Bekijk de samenvatting van Nederland-Frankrijk.

Vanaf volgende week biedt China reizigers een wereldwijde primeur: slapen tussen witte lakens in een diepe steengroeve nabij de miljoenenstad Shanghai. Niet ver van het internationale vliegveld Hongqiao opent het Shanghai Wonderland Hotel zijn deuren. Het is gebouwd in de wand van een 90 meter diepe voormalige steengroeve.

De Britse architect Martin Jochman ontwierp in de verlaten mijn een hotel met 18 verdiepingen, waarvan slechts 2 verdiepingen boven het aardoppervlak uitsteken. Op 20 november kunnen de eerste gasten kiezen uit 336 kamers, variërend van 470 tot 760 euro per nacht.

Fijne dag!

Steekwoorden voor Wekdienst 17/11: Pakjesboot vaart binnen en extra opvang voor daklozen

nederland diepe verdiepingen shanghai hotel frankrijk oranje tuen wijnaldum memphis